Aksehir.NET

Devlet Bahçeli Naci Görür’ü Kızdırdı: 100 Vilayet İletisine Sert Sözlerle İsyan Etti

33

Geçtiğimiz günlerde MHP başkanı Devlet Bahçeli, 100 vilayet talebini yine gündeme getirmişti ve Ak Parti’de de çalışmalara başladığı öğrenilmişti. Bu talep Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ü kızdırdı. Görürü, toplumsal medya hesabında yaptığı paylaşımla isyan etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde “Yeni yüzyılda 100 vilayet 1000 ilçeden müteşekkil yönetim yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” kelamlarıyla kimi ilçelerin vilayet olması konusu tekrar gündeme getirmişti.

Bahçeli’nin 19 yeni vilayet, 27 ilçe için sinyal vermesinin akabinde da AK Parti Merkez Yürütme Heyeti’nde husus ele alındı.

İnegöl, Alanya, Polatlı,Çorlu, Siverek, Nazilli, Cizre, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova ve Erciş’in vilayet olma ihtimali konuşuldu.

Bahçeli’nin bu talebi ise Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ü kızdırdı. Görür, “Daha fazla kent daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve sarsıntıda daha fazla insan kaybı demek değil mi?” kelamlarıyla isyan etti.

Sosyal medya hesabında “100 vilayet 1000 ilçe olalım diye bir muhalefet partisi kampanya yapıyor, İktidarın da onu desteklediği söyleniyor. Daha yeni 50 000’den fazla insanımızın bir gecede yok edildiği bir sarsıntı ülkesinde neden “Tüm kentlerimizin zelzele dirençli olmasını istiyoruz” diye bir hareket başlatıl mıyor? Daha fazla kent daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve zelzelede daha fazla insan kaybı demek değil mi? Buna pirim verme ey halkım! “Depremde insanımız ölmesin” i talep et.” dedi.

Naci Görür geçtiğimiz günlerde Malatya’nın Kuzey ve Kuzey Batı’daki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olmak lazım. Bu son zelzeleler oraya da gerilim transfer etmiş olabilir” kelamlarıyla Malatya için uyarmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.