Aksehir.NET

“GAZİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

178

Törene; Akşehir Kaymakam Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, daire müdürleri, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu.

Albay Tolga Yuvalı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan savunması uğruna canlarını feda etmeyi göze alarak gazilik ünvanına erişen kahramanlarımızın kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanını yaşıyoruz. Bugün aynı zamanda; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, sergilediği üstün komutanlık dehası, kahramanlık ve fedakarlığını, kadirşinas Türk Milletinin takdir edişinin bir nişanesi olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya gazilik ve mareşallik rütbesinin verildiği günün de yıldönümüdür.

Vatan savunmasında seve seve can vermekten çekinmeyen ulusumuzun, şehadet şerbetini içemeyen evlatları; almış oldukları gazi unvanının onur ve şerefini taşımaktadırlar. Mustafa Kemal Atatürk de gazi unvanından gurur ve onur duyduğunu her fırsatta dile getirmiştir.

Fedakarlık timsali kahraman gazilerimiz!

Ulusumuzun bugün ulaştığı seviyeyi, hayatını feda eden aziz şehitlerimiz ve siz gazilerimize borçluyuz. Türk milleti olarak size olan vefa borcumuz asla unutulmayacaktır. Sizlere yapılan hiçbir şey, eşsiz fedakarlığınızın bir karşılığı olamaz. Sizlerle gurur duyuyoruz.

Başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmanın ardından, Akşehir Şehit ve Gazi Aileleri Derneği (AKŞAD) Başkanı Gazi İsmail İnce’nin okuduğu şiirle tören sona erdi. Daha sonra Akşehir Şehitliği’ne geçen protokol, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.