Aksehir.NET

ŞEHİT İBRAHİM GEÇER KABRİ BAŞINDA ANILDI

220

Yazla Şehit Astsubay İbrahim Geçer İlkokulu/Ortaokulu tarafından düzenlenen anma programına; Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fazlı Muhammed Cavlı, AK Parti İlçe Başkan Abdurrahman Çardakoğlu ve SYDV Vakfı Müdürü Salim Sağdıç ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Okulun resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, şehidimizin yaşamına dair bilgiler de paylaşıldı. 3 Ocak 1975 tarihinde Akşehir’de doğan İbrahim Geçer, 1992 yılında Akşehir Lisesi’nden mezun olmasının ardından Ankara Güvercinlik Uzman Jandarma Öğrenci Tabur Komutanlığı Öğrenci Bölüğü’ne kayıt yaptırdı. Uzman Çavuş olarak mezun olan Geçer’in ilk görev yeri, Çankırı İl Jandarma Alay Komutanlığı oldu.

1998 yılında Jandarma Astsubay Çavuşluğa terfi ederek Elazığ’da görev yapan, 2008 yılında ise Astsubaylık görevinden ayrılarak eşi ve çocuklarının yanına ABD’ye giden İbrahim Geçer; yaklaşık 3 yıl sonra, o yıllarda şehit sayısının artmasıyla Astsubaylığa yeniden başlamak üzere ülkesine döndü ve Hakkari ili Çukurca ilçesine atandı. Burada görev yaparken, 19 Ekim 2011 tarihinde saat 01:00 sularında, bölücü terör örgütüne mensup hainlerce yapılan silahlı saldırı sonucunda 24 silah arkadaşıyla birlikte kahramanca çarpışarak şehit oldu. Şehidimiz, Murat ve Mehmet Batuhan adlı iki erkek çocuk babasıydı.

Anma programına ilişkin açıklamada; “Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer ve bu güzel vatan ile aziz millet uğruna şehit olan tüm şehitlerimizden Allah razı olsun.” ifadelerine yer verildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.