Aksehir.NET

BİLGİSAYAR OLİMPİYATINDA KIZLARIMIZDAN 2 MADALYA

174

TÜBİTAK ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen olimpiyat Avrupa’nın sınırlarını aştı ve Japonya’dan ABD’ye 45 ülkeden 164 kız öğrenci madalya için mücadele etti. Olimpiyat katılımcıların zorlu algoritmik problemleri çözmeye çalıştığı iki yarışma gününden oluştu. Her katılımcı ülke, ortaokul ya da lise öğrenimi gören en fazla 4 kız öğrenciden oluşan bir gruplarla olimpiyata katıldı.

Türk milli takımı, TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında 81 ilde yapılan birinci aşama sınavı sonuçlarına göre başlayan eğitimler ve takım belirleme sınavı sonrası 8 öğrenciden oluştu. Duru Özer, puan sıralamasında birinci olarak altın madalya kazandı. Bergüzar Yürüm de bronz madalyanın sahibi oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakanlığının resmi internet sitesinde de yer verilen açıklamasında; “Bu alanlarda bütün genç kardeşlerimizin çalışmasını, başarılı olmasını ama özellikle kızların bu alanlara daha fazla ihtimam göstermesini istiyoruz” derken bu yönde farklı program ve projeleri olduğunu aktardı.

Olimpiyatta en yüksek puanla altın madalyanın sahibi olan, Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Duru Özer gelecekte bilgisayar mühendisi olmayı düşündüğünü belirtirken, bronz madalyanın sahibi olan Kayseri Fen Lisesi öğrencisi Bergüzar Yürüm de kariyer planında bilgisayar alanında ilerlemek olduğunu söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.